Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

13, Mar, 2017
Victorie mare pentru BC SCM Timisoara in fata liderului de necontestat
Victorie mare pentru BC SCM Timisoara in fata liderului de necontestat

BC SCM Timișoara a furnizat surpriza sfârșitului de săptămână în baschetul românesc. Alb-violeții au învins liderul la zi al LNBM, U-BT Cluj-Napoca, scor 78-69, chiar si in conditiile in care doi jucatori importanti din angrenajul echipei violete, Flowers si rambo au lipsit, din cauza accidnetarilor.


Oaspeții au condus aproape în permanență pe parcursul primei reprize, însă alb-violeții au terminat mai bine această perioadă de joc. Deși a fost condusă cu nouă puncte, echipa lui Tudor Costescu a intrat în avantaj la vestiare, scor 39-37.

 

Repriza a 2-a a început cu 2/8 la aruncările din acțiune și patru posesii pierdute de formația din Cluj-Napoca. Mai mult, echipei de pe Someș i-a lipsit aproape cu desăvârșire acea atitudine pe care a afișat-o în primele 20 de meciuri din actuala ediție de campionat. Gazdele conduceau cu cinci puncte la ultima pauză, scor 58-53.

 

Timișoara a beneficiat de o prestație excelentă de la mare distanță a lui Mladen Jeremic. Amfitrionii s-au desprins la zece lungimi în sfertul decisiv, dar Torok a replicat și a apropiat Clujul la trei puncte. Adamovic a înregistrat posesii pierdute cu repeziciune, iar gazdele au profitat desprinzându-se decisiv prin Milos Komatina și același Jeremic.

 

”Fiecare jucător care a intrat în echipă, indiferent de naționalitate, și-a făcut treaba, chiar peste așteptări. Am avut un spirit foarte bun și mă bucur că am reușit să revenim, după două-trei meciuri mai puțin reușite. Important a fost nivelul de combativitate: astăzi, am reușit să nu mai cedăm atâtea recuperări defensive, să băgăm mingea în coș în moment importante, am fost mult mai lucizi și am avut un joc de echipă mult mai eficient” - Tudor Costescu, antrenor BCT.

 

BC Timișoara – U BT Cluj 78-69 (17-20, 22-17, 19-16, 20-16)

BCT, titulari: Otasevic 7 puncte, 7 pase decisive, Popa-Calotă 7 puncte, Jeremic 26 puncte, 9 recuperări 3 pase decisive, Komatina 18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 4 puncte, 6 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 9 puncte, 5 recuperări, Tohătan 5 puncte, Păun 2 puncte, Andrieș 1 pasă decisivă. 

 

Aceasta a fost prima înfrângere în deplasare a clujenilor și doar a treia în întreg sezonul, în competițiile interne, in timp ce timisorenii se pregatesc pentru un nou meci greu in Top 6, pe terenul Stelei CSM.

 Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class