Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

15, Mar, 2017
Rămas bun, Adrian Stoicov!
Rămas bun, Adrian Stoicov!

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş îşi exprimă regretul faţă de decesul prematur al lui Adrian Stoicov, un fotbalist de valoare care a îmbrăcat tricoul lui Poli, un antrenor respectat şi un om deosebit. „Bulgarul”, care a făcut parte dintr-o generaţie extraordinară a violeţilor, s-a stins la doar 49 de ani, din cauza unei boli necruţăatore.


În 1990, la "dubla" cu Atletico Madrid în Cupa UEFA, Stoicov a făcut parte din formaţia care în faţa a 35.000 de oameni a învins la Timişoara o echipă celebră, Atletico Madrid.

 

În formula Jipa, Varga (minutul 40, Ionuț), Crăciun, Andreaș, Stoicov, China, Bungău, Vlaicu, Octavian Popescu, Ioan Timofte şi Rosenblum (minutul 86, Mănăilă), bănăţenii au învins cu 2-0 pe propriul stadion şi au pierdut doar cu 0-1 la Madrid, calificare ce a făcut vâlvă în Europa la vremea respectivă.

 

"Adrian Stoicov (49 de ani), unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului Politehnica Timișoara, a încetat astăzi din viață în urma unei scurte, dar grave suferințe.

Adrian Stoicov, fundaș stânga, a fost unul dintre componenții de bază ai echipei Poli din anii 80-90, atunci când echipa ”alb-violetă” a eliminat Atletico Madrid, a remizat cu Real Madrid și a ajuns în 1992 în finala Cupei României. Ulterior, Adrian Stoicov a fost antrenor secund și antrenor de copii și juniori la Politehnica Timișoara. Din 2012 încoace, a activat ca antrenor secund la ACS Poli, iar apoi a făcut parte ca tehnician la diferite grupe de vârstă în cadrul Centrului de Copii și Juniori. Odihnește-te în pace, ”Bulgarule”! Nu te vom uita niciodată!", scrie într-un comunicat al celor de la CAS Poli.Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class