Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

07, Apr, 2017
Lacul Surduc va deveni baza de canotaj!
Lacul Surduc va deveni baza de canotaj!

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, joi, la Timișoara, că realizarea pistei de canotaj de pe Lacul Surduc va permite organizarea aici de competiții naționale și internaționale de juniori, întrucât va fi la cele mai înalte standarde privind dotările.


''Acum trei ani am început discuțiile unde să face pista. În 2008 nu am participat la Jocurile Olimpice de la Beijing tocmai din cauză că nu a reușit statul român (...). Această pistă va deservi sporturile nautice, Federația Română de Kaiac-Canoe, cea de yachting, de pescuit sportiv. (...). Nu vă puteți imagina cât de bucuroasă sunt că visul meu și al multor canotori capătă realitate. Cu siguranță, pe acest lac se vor antrena copiii din zonă, având în vedere că ei se antrenează acum pe Bega, dar care nu întotdeauna aduce o stare de bine în procesul de antrenament'', a declarat Elisabeta Lipă, într-o conferință de presă.

 

Ea este convinsă că acea zonă se va dezvolta după deschiderea pistei de canotaj, pentru că cei care au bani sau care locuiesc acolo vor construi pensiuni, hoteluri în acea zonă, ca sportul să vină și să populeze. Vor fi acolo și hangarele de depozitare a ambarcațiunilor, toată logistica necesară pentru antrenament.

 

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a precizat că proiectul de la Lacul Surduc li se adresează tuturor, nu doar sportului de performanță.

 

''Acolo se vor organiza și alte evenimente, nu doar sport de performanță. Termenul de finalizare a proiectului este de 24 de luni, iar cine va câștiga licitația va putea să realizeze într-un termen mai scurt'', a spus președintele Consiliului Județean Timiș.

 

Din vara viitoare pot începe antrenamentele, chiar dacă nu va fi totul pus la punct, iar din acest an se va organiza un concurs pe lac pentru a marca momentul începerii proiectului.

 

Consiliul Județean Timiș sper să obțină finanțare și pe fonduri europene pentru construirea complexului nautic, dar suma de 9 milioane lei este deja prevăzută din bugetul CJT.

 

Administrația județeană dorește obținerea de fonduri și pe un proiect derulat împreună cu orașul Zrenjanin din Serbia.

 

Pista de canotaj de la Surduc ar urma să aibă 2.150 m lungime, respectiv 2.000 m pentru concurs și 500 m pentru oprirea ambarcațiunilor, 135 m lățime și minimum 3 metri adâncime. Vor fi 8 culoare, fiecare de 13,5 m lățime, delimitate prin balize încadrate de apă pe laterale pentru accesul echipelor la start și pentru ambarcațiunile care transmit cursele pe canalele TV.

 


Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class