Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

10, Aug, 2017
Timișoara Saracens joacă cu trofeul pe masă, cu Știința Baia Mare, în etapa a II-a a Cupei Regelui
Timișoara Saracens joacă cu trofeul pe masă, cu Știința Baia Mare, în etapa a II-a a Cupei Regelui

In cautarea unui nou trofeu. Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va întâlni sâmbătă vicecampioana CSM Știința Baia Mare, într-un meci din etapa a II-a a Cupei Regelui, o victorie a bănățenilor aducându-le acestora și trofeul ediției 2017.


''Cum în prima etapă Timișoara Saracens a învins-o pe Steaua București, echipa de pe malurile Begăi mai are nevoie de o victorie împotriva Științei Baia Mare pentru a-și trece în palmares Cupa Regelui. De partea cealaltă, băimărenii abordează partida cu gândul că un succes în fieful marii rivale le-ar asigura apoi o partidă cu trofeul pe masă împotriva 'militarilor', chiar pe Arena Zimbrilor'', scrie site-ul SuperLigii.

 

Bănățenii au făcut un joc pragmatic în etapa inaugurală în fața unui adversar care și-a apărat șansele până la ultimul fluier al arbitrului și ca un aspect interesant, la rampa a ieșit tocmai fostul jucător al Științei Baia Mare, John Leiataua, care a marcat două eseuri la prima prezență în tricoul Timișoarei Saracens.

 

Până în prezent timișorenii și maramureșenii s-au întâlnit de două ori în cadrul Cupei Regelui, competiție în cadrul căreia și-au împărțit victoriile. Timișoara Saracens s-a impus în finala din 2015 cu un dropgol marcat de Jody Rose în minutul 76, ''zimbrii'' câștigând partida de anul trecut, din sezonul regulat, cu un eseu de penalizare și o reușită a lui Sione Fakaosilea.

 

În situația în care Timișoara Saracens se va impune, chiar și fără a obține punctul bonus ofensiv, va intra în posesia trofeului, în timp ce o victorie a Științei Baia Mare ar da și celor de la Steaua București șanse matematice de a se impune în această ediție a Cupei Regelui, totul urmând să se decidă în ultima etapă.Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class