Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

03, Oct, 2017
„Timisoreanul” Dragan Petricevic, noul selectioner al nationalei Romaniei
„Timisoreanul” Dragan Petricevic, noul selectioner al nationalei Romaniei

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a validat, luni, numirea lui Dragan Petricevic in functia de antrenor principal al echipei nationale feminine a Romaniei. Cel care de mai multe ori a spus ca pentru el acasa este Timisoara, s-a nascut pe 31 ianuarie 1969, la Sarajevo, si a fost primul antrenor strain care a activat in Romania, ajungand la Cluj-Napoca in 1996 si castigand titlul national cu Universitatea SM Invest.


La masculin a mai cucerit titluri de campion cu West Petrom Arad, in doua randuri, si cu Aseoft Ploiesti. A reusit sa isi adjudece de trei ori si Cupa Romaniei, de doua ori, in 2010 si 2015 cu echipa Timisoarei. Are insa un titlu si in baschetul feminin, cu Livas Targoviste, iar in vara a iesit vicecampion cu U Cluj.

 

In Banat s-a simtit tot timpul ca acasa si a antrenat aici in mai multe randuri, fiind si un apropiat al fotbalului timisoaren (Auto), dar si a rugby-ului.

 

''Sunt nu doar onorat, ci si fericit pentru aceasta numire, desi sunt constient de riscurile si expunerea pe care postul de selectioner le aduce de la sine in orice sport din Romania zilelor noastre. Din pacate, azi nu exista nici raționament in comentarii, nici toleranta sau obiectivitate, iar de rabdare sau planificarea unui proiect de reconstructie nici nu mai e cazul sa vorbim, dar toti acesti factori negativi nu ajung sa-mi diminueze din optimismul si increderea pe care o am in jucatoarele noastre si din convingerea ca putem sa ne calificam la Women's EuroBasket 2019. Suntem intr-o grupă dificila, pornim — dupa calculele specialistilor — cu sansa a treia, dar eu sunt convins ca putem sa ajungem la turneul final'', a spus Petricevic.

 

Campania de calificare la Women's EuroBasket 2019 va incepe in luna noiembrie, cu meciurile impotriva Sloveniei si Frantei.

 

La lot a revenit si timisoareanca Annemarie Godri Parau, o jucatoare foarte importanta in angrenajul formatiei.Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class