Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

04, Oct, 2017
Calificare cu emotii pentru Leii din Banat
Calificare cu emotii pentru Leii din Banat

Spectacol total sub panou. BC SCM Timișoara a pierdut manșa a 2-a a dublei cu SCM U Craiova din primul tur al Cupei României 2017/18, scor 103-105, însă a obținut calificarea la turneul Final Eight, după victoria din tur cu 82-76!


Formația antrenată de către Tudor Costescu a găsit cu ușurință drumul spre coș în prima repriză a partidei. Timișoara avea 12/14 la aruncările de două puncte și 12/13 de la linia de pedeapsă în minutul 15 al partidei, moment în care tabela de marcaj indica scorul de 45-32, după ce primul act s-a încheiat cu scorul de 26-23.

 

Formația pregătită de Rami Hadar a replicat spre finalul reprizei, Craiova reușind procentaje foarte bune la rândul ei în prima repriză. Jeremic, Diaz și Burgees au mrcat cu generozitate pentru gazde, însă Tohătan a fost sancționat cu greșeală antisportivă după ce tot el a greșit o pasă din propria jumătate de teren. Oltenii au speculat și s-au apropiat la o posesie, tot așa cum au reușit să înscrie 15 puncte după opt posesii pierdute de adversar în primele 20 minute de joc. Scorul la pauză era de 57-53, fiind stabilit de Mladen Jeremic, de la linia de pedeapsă.

 

Craiova a început excelent repriza secundă, cu un parțial de 16-5 prin care a trecut la conducere la general. În continuare cele două protagoniste au alternat la limita celor șase puncte consemnate în prima manșă. Ivan Siriscevic a fost imposibil de oprit pentru apărarea bănățeană, iar la intrarea în sfertul decisiv tabela e marcaj indica scorul de 78-70 în favoarea oaspeților.

 

Amfitrionii au continuat să găsească coșul din interiorul semicercului și să domine la recuperare. Timișoara a terminat meciul fără Igor Mijajlovic, descalificat pentru cinci greșeli personale. În schimb, Craiova a marcat cu generozitate de la mare distanță, având 15/26 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 57%. Nick Novak a marcat 20 puncte consecutive pentru Craiova, însă alb-violeții au găsit răspuns și pe final de meci au pus în dificultate ofensiva trupei lui Rami Hadar. Ivan Siriscevic a transformat o aruncare de trei puncte cu care a readus Craiova în avantaj în manșa a 2-a, pentru o victorie de palmares. Scorul final a fost de 105-103 pentru Craiova.

 

De la SCM Universitatea Craiova s-au remarcat: Ivan Siriscevic cu 38 puncte (6x3) și 4 pase decisive, Maxim Kikos cu 12 puncte (2x3) și 3 recuperări și Jamar Samuels cu 10 puncte (1x3), 4 recuperări și 4 pase decisive.

 

De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic cu 26 puncte (3x3), 5 recuperări și 2 pase decisive, Jordan Burdgess cu 16 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă și Octavian Popa Calota cu 14 puncte (1x3), 3 recuperări și 5 pase decisive.

 

sursa: 24secunde.roDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class