Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

06, Oct, 2017
Cosmin Contra castiga primul meci ca selectioner al nationalei
Cosmin Contra castiga primul meci ca selectioner al nationalei

Start cu dreptul. Naționala de fotbal a României a învins formația Kazahstanului cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018, la meciul de debut al lui Cosmin Contra ca selecționer al echipei României.


Tricolorii au făcut un meci destul de bun și s-au impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (33, 38 — penalty) și Claudiu Keșeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).

 

Naționala a început destul de ezitant, iar primul sfert de oră a fost dominat de oaspeți, care au avut și două șuturi, unul expediat de Taghiberghen (5) din lovitură liberă de la 28 metri, prins de Tătărușanu, iar altul tras de Suiumbaev, pe lângă poartă (15). 

 

Tricolorii au preluat apoi controlul jocului și și-au creat primele ocazii de gol, prin Chipciu, care a ratat din poziție de unu la unu cu portarul Pokatilov (18), iar apoi a trimis cu capul alături de poartă la centrarea lui Grozav (22). Grozav (25) a șutat peste poartă din unghi, iar Andone (28) a reluat peste poartă o centrare trimisă în careu.

 

România a deschis scorul în min. 33, la o acțiune personală a lui Budescu, încheiată cu un șut din unghi, fostul jucător al Petrolului și Astrei marcând cu concursul portarului Pokatilov. 

 

Budescu a dublat avantajul echipei antrenate de Contra (38), din penalty, după ce tot el a fost faultat de Murtazaev.

 

Oaspeții au avut o șansă de egalare în finalul primei reprize, dar șutul lui Darabaev de la distanță a fost deviat de Chiricheș (44). 

 

În debutul părții secunde, Tătărușanu a fost la post la un șut al lui Beisebekov (47), iar Grozav a replicat secunde mai târziu, cu un șut din unghi, pe lângă poartă. Tot Grozav a încercat să înscrie din foarfecă (53), dar mingea s-a dus pe lângă poartă. Grozav (54) nu a reușit să marcheze din dintr-o ocazie mai clară, șutul său de la 17 metri fiind respins de portarul Pokatilov.

 

După ce Pokatilov (62) a respins centrarea periculoasă a lui Budescu, iar Șciotkin a testat vigilența lui Tătărușanu (67), România a marcat și al treilea gol, prin Keșeru (73), la 7 minute de la intrarea sa pe gazon, după o pasă venită de la Alex Chipciu. 

 

Hoban (82) a tras bine din marginea careului, dar pe direcția lui Pokatilov.

 

Oaspeții au marcat golul de onoare în min. 82, prin noul-intrat Baurijan Turisbek, care a reluat cu capul de lângă Benzar, la centrarea lui Beisebekov. 

 

Până la final, România a mai ratat ocazii prin Ganea (84), din lovitură liberă, și Keșeru (89), șut pe lângă poartă.

 

România s-a impus meritat, însă putea câștiga și mai clar acest meci, pe care l-a încheiat cu un jucător accidentat (Pintilii), trei cartonașe galbene (Benzar și Chipciu vor fi suspendați pentru meciul cu Danemarca) și cu un debut, al lui Alex Ioniță (Astra). 

 

România, care va terminat pe locul 4 în clasamentul grupei, indiferent de celelalte rezultate, va juca duminică la Copenhaga, cu Danemarca, în ultimul său meci din această campanie, soldată cu ratarea calificării la Mondialul de anul viitor.

 

"Sunt foarte fericit că am debutat cu o victorie. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, au muncit și au pus în aplicare planul tactic pe care l-am stabilit. Mă bucur că s-a văzut ceva schimbat în jocul nostru azi. Sper ca de acum înainte să jucăm din ce în ce mai bine. Nu vreau să analizez ce s-a întâmplat în era Daum. Băieții au avut o atitudine bună. M-aș fi bucurat să înscrie și Andone pentru că își dorește foarte mult. Îmi doresc să înscrie cât mai mulți jucători pentru că ăsta a fost punctul nostru slab până acum. Jucam bine în apărare, dar nu reușeam să înscriem. Sper ca acest meci să fie un nou început și să marcăm multe goluri", a spus Cosmin Contra la finalul partidei.Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class