Ministerul Tineretului si Sportului
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timishome | sitemap | contact
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TimisMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Stiri

09, Oct, 2017
Halep, numarul 1 mondial! Dica, cel mai bun junior de 16 ani din Europa
Halep, numarul 1 mondial! Dica, cel mai bun junior de 16 ani din Europa

Weekend cu rezultate excelente pentru tenisul romanesc. Daca Simona Halep este noul numar 1 mondial, la nivel juvenil, timisoareanul Nici Gabriel Dica, tocmai s-a impus ”Tennis Europe Junior Masters”, un fel de Turneul Campionilor al juniorilor de 16 ani, ce s-a disputat la Roma.


Nini Gabriel Dica, elevul antrenorului Răzvan Itu, s-a impus în finala "Tennis Europe Junior Masters", de la Reggio Calabria, din Italia, cel mai puternic turneu organizat de Tennis Europe, pentru jucătorii de la categoriile U14 și U16 din Europa, echivalentul Turneului Campionilor din circuitul ATP.

 

Compatriotul nostru și-a respectat până la capăt statutul și a reușit să câștige titlul de cel bun jucător U16 din Europa fără să piardă vreun set. După 6-1, 6-0 cu polonezul Piotr Pawlak, în sferturile de finală, și 6-2, 6-3 cu lituanianul Matas Vasiliauskas, în semifinale, Nini a jucat tot două seturi și în finală. A fost 7-5, 6-1 cu bulgarul Anthony Genov, cap de serie nr. 3, rezultat care demonstrează, încă o data, că Nini Gabriel Dica este cel mai bun jucător U16din România și din Europa, în acest moment.Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.) este organizata in baza HG 776/2010 si functioneaza ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica.

realizat de Soft Class